01-09-2021
  Поделиться


01-09-2021 19:51
В Одеській області відбувся третій фестиваль ретроавто, який пропагує безпеку на дорогах
У місті Татарбунари 28 серпня пройшов уже третій щорічний фестиваль ретроавто, організований Громадським центром правосуддя спільно з Татарбунарською міською радою в рамках святкування Дня міста. Окрім виставки та параду за участі понад 20 ретроавтомобілів і мотоциклів, на центральній площі міста близько тисячі людей мали змогу ознайомитися з технікою оперативних служб та поспілкуватися з правоохоронцями й рятувальниками. Організатори фестивалю створили спеціальну локацію, де представники патрульної поліції у доступній формі роз’яснювали маленьким гостям свята аспекти безпечного поводження.

На площі біля Палацу культури мешканці міста та його гості знайомились з ретротехнікою, фотографувались, спілкувались з власниками транспортних засобів та між собою. На фестивалі були представлені авто та мотоцикли, яким виповнилось від 80 до 45 років. Це переважно транспортні засоби радянського виробництва - ГАЗ-21 “Волга”, “Москвичі” та ВАЗи. Серед мотоциклів були представлені моделі Мінського велосипедно-мотоциклетного заводу, Київського та Іжевського мотоциклетних заводів, мотоцикли “Ява”. Зокрема, свій мотоцикл ІЖ-49 1951 року презентував Олександр КлименкоПетро Бакланов показував свого мотоцикла К-750, вік якого перевищує 60 років. Улюбленцями публіки стали два раритетні авто Opel Olimpiа 1938 року випуску (один з яких кабріолет), що перебувають у відмінному технічному стані завдяки власникам Олександру Момоту та Миколі Земцеву. Житель міста Арциза Андрій Кочуров приїхав на фестиваль на своєму мотоциклі М-103 1962 року. Також Андрій за власною ініціативою виготовив та вручив Татарбунарського міському голові прапор фестивалю, який відтепер буде на всіх наступних фестивалях ретроавто. 
Завдяки участі у фестивалі Управління патрульної поліції в Одеській області та Татарбунарського відділення поліції була створена окрема локація для спілкування з дітьми щодо безпечного поводження. Діти отримали пам’ятки та розфарбовки з безпечного поводження, світловідбиваючі флікери та браслети, а також взяли участь у різних інтерактивних заходах: відповідали на запитання та отримували призи, знайомились з поліцейською екіпіровкою. Окремим об’єктом уваги стали поліцейські службові  автомобілі – в них сиділи, робили світлини, знайомились з роботою радіостанції та сирени. Не меншу цікавість викликав і пожежний автомобіль.
Представники служби ДСНС розповідали дітям про те, чим займаються пожежні, які у них є прилади та засоби захисту під час гасіння пожежі. Діти та навіть дорослі приміряли засоби захисту, дивились оснащення пожежної машини та, звичайно, фотографувалися. Представники Громадського центру правосуддя та Татарбунарського бюро правової допомоги надавали інформацію та консультації з безпеки руху, поводження на дорогах, статусу правоохоронних органів та рятувальних служб. Після проведення заходів на основній локації відбувся проїзд колони ретроавто по місту. 
Ідея проведення фестивалю ретроавто виникла у 2019 році, коли місцеві активісти та представники Координаційного офісу безпеки у День автомобіліста провели перший фестиваль, на якому було представлено 11 ретроавтомобілів. У 2020 році виконавчим комітетом Татарбунарської міської ради було затверджено Положення про проведення щорічного фестивалю ретроавтомобілів «Татарбунари-ретро». Другий фестиваль ретроавто було проведено в липні 2020 році вже значно масштабніше. Окрім параду 21 ретроавтомобіля та мотоцикла на центральній площі міста близько 1,5 тисячі людей мали змогу познайомитися з технікою оперативних служб та поспілкуватися з правоохоронцями та рятувальниками. Завдяки участі у фестивалі Управління Патрульної поліції в Одеській області, була створена окрема локація для спілкування з дітьми щодо різних аспектів безпечного поводження. У 2021 році фестиваль ретроавто включено до переліку заходів до дня міста Татарбунари.
Діяльність Громадського центру правосуддя впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проєкту «Громадський центр правосуддя як мультифункціональна платформа розвитку правосуддя в громадах».


01.09.2021   
  Поделиться


Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?

ЦИТИРОВАТЬ (Чтобы вставить цитату, выделите нужный фрагмен текста на этой странице и нажмите "ЦИТИРОВАТЬ")
Осталось символов –

Введите проверочный код



Логин:

Пароль:

Регистрация.
Забыли логин или пароль?
НАЙТИ ДЕПУТАТА
Для поиска используйте буквосочетание из не менее, чем 3-х букв


Подписаться на рассылку (только для зарегистрированных пользователей. регистрация.)
Введите Ваш email:

Партнёрам: Код нашего баннера можно скопировать тут.

НОВОСТИ, СОБЫТИЯ
15 апреля
14:56

В Одеській області пройде форум громадянського суспільства з гуманітарного реагування в умовах війни

20 декабря
11:10

У громадах Одеської області обговорили актуальні безпекові та правові виклики

21 августа
19:02

Атака на історичний центр Одеси: наслідки для культурної спадщини та реакція міжнародної спільноти

28 июня
13:53

Тренінг є частиною програми посилення спроможності волонтерських та гуманітарних організацій на Півдні України, що реалізується PTF Europe та Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України».

07 июня
12:14

Сервісна допомога людям та довготривалі рішення для громад: робота Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари

11 марта
22:15

Public Talk “Одеса після Перемоги”: що пропонують депутати і експерти

23 февраля
15:49

Зменшення впливу на прийняття рішень та ігнорування з боку влади: з чим стикаються місцеві депутати під час війни

29 декабря
14:03

В Одеській області громади обмінялись досвідом та проблемами роботи з ВПО в умовах війни

20 декабря
15:55

В Одеській області обговорять проблеми працевлаштування, житла та соціально- правової підтримки ВПО в умовах війни

08 декабря
13:57

Правники південних громад Одеської області посилили спроможності захищати постраждалих від збройного конфлікту

25 ноября
12:47

У громадах Одеської області впроваджуються оперативні ініціативи з підтримки жінок в умовах війни

07 ноября
20:30

В Одеській області «сусідська варта» спільно з місцевою владою вирішують безпекові проблеми воєнного стану

03 ноября
20:52

У Татарбунарах на Одещині посилюють спроможності спільної роботи волонтерів

23 октября
10:13

Результати обговорення Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок ситуації в Україні

19 октября
16:37

Дискримінація жінок-ВПО та біженок: альтернативний звіт Одеського КВУ для Комітету ООН

11 октября
22:40

У громадах півдня Одещини починають впроваджувати програми підтримки вразливих груп в умовах війни

05 октября
21:03

Псевдореферендуми на окупованих територіях України - це спектакль для росіян: підсумки круглого столу в Одесі

23 сентября
15:23

Оголошено програму мінігрантів для Одеської області з підтримки жінок в умовах війни

09 сентября
20:49

Соціальне підприємництво жінок-ВПО: досвід громад півдня Одещини

10 августа
11:58

У містах Татарбунари та Рені Одеської області скоординували безпекову та гуманітарну роботу


RSS

View My Stats



       
    Поддержка проекта “Твой местный депутат: Одесская область”, который выполняется Одесской областной организацией Всеукраинской общественной организации «Комитет избирателей Украины» была осуществлена Фондом Восточная Европа в рамках программы “Твой местный депутат: мониторинг деятельности депутатов местных советов в Украине”, которая является совместной инициативой Фонда Восточная Европа и Черкасской областной организации Комитета избирателей Украины и выполняется при финансовой поддержке Фонда демократии ООН (UNDEF) и Агентства США по международному развитию (USAID).
     Мнения, отраженные на сайте, принадлежат их авторам и могут не совпадать с точкой зрения партнеров программы.

 

Веб-розробка